Baba jedová - Fojtová, Věra, 1947- (Původní česká detektivka, 2015)
Seržanta Mausera a poručíka Janoviče uhání jakási paní Mercová, jejíž manžel Radim Merc, prý významný umělecký fotograf, se nevrátil domů, dveře jeho ateliéru jsou zamčené a na výzvy ani bouchání nikdo neodpovídá. Aby měli od otravné ženské pokoj, vydají se k ateliéru, který musí otevřít násilím, a najdou Merce ležet s podříznutým hrdlem. Při ohledání místa činu detektivové zjistí, že Merc sice fotograf byl, ale zdaleka ne umělecký...