Stvůry - Kubát, Luděk, 1952- (Původní česká detektivka, 2016)
Výtvarník Ctirad Karafiát žije poklidným životem se svou dcerou. Zlom ve Ctiradově životě nastane v okamžiku, když ho navštíví kriminalistka, která vyšetřuje smrt mladé ženy. Způsob jejího usmrcení se totiž nápadně podobá brutální vraždě výtvarníkovy manželky spáchané před více než dvaceti lety. Ctiradnedbá na důrazné varování členů vyšetřujícího týmu, zapojí se do pátrání a sblíží se tak s kriminalistkou, která ho nakonec musí kvůli jeho nevšedním zásahům do vyšetřování bránit nejen před zločinci, ale i před svým kolegou.