Neodcházej - Gillerová-Brezníková, Katarína (Román (Motto), 2012)
Veronika neměla příliš šťastné dětství. Vyrůstala v rodině se zaneprázdněným otcem a matkou, která se viděla v její starší sestře Monice. Zoufale toužila po lásce, a proto se velmi upnula na svého muže Andreje. Vůbec si nevšimla, že Andrej se jí začíná vzdalovat, až jednoho dne přišel šok – manželovo přiznání k nevěře a rozvod. Veronice se zhroutil celý svět a zůstala sama s malým synkem. Záhy zjistila, že nepřišla jen o manžela, ale také o celou řadu přátel...