Kainovo dědictví - Lyne, Charlotte, 1965- (Brána, 2013)
nglie, konec 13. století. Strašlivý zážitek připraví malou Amicii o domov, hrad Carisbrooke na ostrově Wight. Osamělá, pronásledovaná hrůznými obrazy, a aniž by věděla něco o svém původu, vyrůstá jako chlapec pod ochranou mnichů v opatství Quarr. Když mniši požádají Amicii, aby se starala o těžce raněného rytíře, do jejích snů se při pohledu na něj vkradou nové obrazy: dvojice studených očí, scény masakru a pronikavý výkřik. Neví, proč se jí rytíř zdá nebezpečný. Nechápe, proč ji při jeho odchodu opat posílá s ním, ačkoliv je cizinec už vyléčený. Začíná nebezpečná cesta Anglií, cesta za hledáním pravdy… Napínavý historický román o mladé dívce, která při pátrání po své minulosti objeví temné tajemství.