Cukrářova dcera - Madeleine, Laura (MOBA, 2017)
Mladé ženě Petře umírá její milovaný dědeček Jim a zároveň s touto traumatickou událostí se otevírá jedno z tajemství jeho života. Petra začíná po minulosti svého dědečka pátrat ve chvíli, kdy objevuje fotografii z počátku 20. století a úpěnlivou Jimovu prosbu o odpuštění. Před mladou ženou se začíná rýsovat utajovaný milostný příběh mezi bohatou cukrářovou dcerou a chudým učněm Guillaumem, který byl Jimovou vinou odhalen. Milenci byli odtrženi a skandál zruinoval prosperující cukrářský podnik. Petra pátrá v archivech a snaží se posbírat střípky dědečkovy minulosti, která ho zjevně tolik trápila. Před čtenáři se prolíná napínavé, téměř detektivní pátrání s velkým milostným příběhem, jehož hrdinové museli obstát před zkouškou své lásky.