Maorská princezna - Walden, Laura, 1964- (Klokan (Alpress), 2014)
Maorská princezna Ahorangi žije mezi bílými osadníky. Když se nechá pokřtít na Lucii, její otec pronese krutou kletbu a ta se postupně naplňuje: tragédie, nenávist a intriky provázejí ji i její potomky. Na Nový Zéland přijede vzdálená příbuzná Eva a Lucie doufá, že právě ona zlé kouzlo zlomí. Jenže Eva se zamiluje do jejího vnuka Adriana a prokletí znovu ožívá…