Lámání v kole - Angel, Petr (Mladá fronta, 2017)
Na začátku knihy se hlavní hrdina po devíti měsících pekla sovětsko-afghánské války ocitá v tehdejším komunistickém vězení. Opět bojuje, tentokrát ale proti těžkým zločincům a totalitnímu systému. Po překvapivém návratu na svobodu se snaží žít jako normální člověk, brání mu v tom však traumata z prožitých událostí. V nejhlubší krizi dostává nabídku na návštěvu Izraele, kde má absolvovat výcvik u Sarejet Matkal