Lámání v kole. - Angel, Petr (Mladá fronta, 2017)
Románová zpověď vojáka speciálních jednotek Československé lidové armády, který se ze dne na den pod záminkou ostrého cvičení v Sovětském svazu ocitl v kruté sovětsko-afghánské válce (1979–1989). Čtenáři odhaluje devět měsíců svého života uprostřed nelítostných bojů, kterých se zúčastnil jako demoliční pyrotechnik výsadkového přepadového komanda. Hlavní hrdina napínavého příběhu vycházejícího ze skutečných událostí postupně ztrácí své blízké, aby v dramatickém vyvrcholení čelil situaci, na kterou nebyl vůbec připraven. Jak v ní obstojí?