Vše, co jsme milovali - Jenoff, Pam (Román (Víkend), 2012)
Příběh románu Vše, co jsme milovali, se rozprostírá přes několik desetiletí i kontinentů. Vypovídá o síle lásky, která dokáže překonat i ty nejhorší nástrahy. Roger Dykmans žije s bratrem Hansem, který tajně pracuje proti nacistům. Rogera přitom stále více přitahuje Hansova židovská manželka Magda. Jeho sílící okouzlení ale zpřetrhá krutý zásah osudu, když na Magdu a její dcerku Annu dopadne podobně jako na ostatní Židy nemilosrdná nacistická pěst. Gestapo pak předloží Rogerovi ďábelský návrh: pokud jim sežene informace o Hansových operacích, propustí mladou ženu s dítětem na svobodu. Roger tak náhle čelí neřešitelnému dilematu. Má zradit bratra, aby zachránil ženu, již oba milují? Kniha Pam Jenoff, nositelky literárních cen Quill Award, Book Sense, a autorky z nejužší nominace na cenu Sophie Brody Award, je strhujícím podobenstvím lásky a zrady.