Stvořitelé a spasitelé - Brooks, Geraldine, 1955- (Plus, 2011)
Poté, co mladá australská restaurátorka objeví v troskách zničeného Sarajeva iluminovaný židovský rukopis, začíná odkrývaní starého tajemství. Příběh, inspirovaný skutečnými okolnostmi spojenými s nalezením tzv. Sarajevské hagady, zavede čtenáře do středověkého Španělska, Benátek inkviziční éry, Vídně přelomu století až po Sarajevo obsazené nacisty.