Nové případy inspektora Rádla. - Skřipský, Marek, 1982- (Retro krimi, 2015)
Vrchnímu inspektoru Rádlovi přibývá vrásek… Bezstarostná léta pomalu odcházejí. Hospodářská krize radikalizuje národnostní menšiny prvorepublikového Československa, stejně jako fašistické i komunistické síly. Německo i Sovětský svaz se po přechodném vyřazení znovu vrací na scénu a podporují své páté kolony v srdci Evropy. Rádl už dávno není čtyřiadvacetiletým dobrodruhem jako na začátku celé ságy. Má zázemí, rodinu a dobré přátele, se kterými ho spojila služba ve Zpravodajské ústředně. Musí přijímat čím dál větší a větší zodpovědnost v pracovním i osobním životě...