Etiketa : moderní etiketa pro každého - Špaček, Ladislav, 1949- (Mladá fronta, 2017)
Tato kniha je nejobsáhlejší příručkou etikety, jaká kdy u nás vyšla. Obsahuje komplexní soubor pravidel etikety ze všech oblastí lidského života. Najdete v ní poučení pro všechny životní situace a budete vědět, jak být svým dětem vzorem. V Etiketě se dočtete leccos z toho, co bylo zmíněno v předchozích knihách (brambory se krájejí vidličkou dnes a krájely se tak i před deseti lety a sako se zapíná na horní knoflík už od vévody z Windsoru), ale najdete v ní i mnohá pravidla, u nichž došlo oproti minulosti ke změně (třeba že kravata už není vyžadována tak často jako před dvaceti lety nebo za jakých okolností si lze obléct džíny do společnosti). Etiketa si všímá rozdílů mezi mladou a starší generací, vysvětluje stylové rozlišení konzervativního a ležérního stylu, neodsuzuje módní vlivy a neomezuje se na drahé a značkové oblečení. Je moderní, praktická a srozumitelná všem.