Rozhodnutí - Link, Charlotte, 1963- (Ikar, 2018)
„Myslím, že jsem zabila jednoho muže!“ Když Simon, úspěšný překladatel na dovolené, zaslechne tento výrok mladé Francouzky, kterou potká na pláži, zareaguje dosti zmateně. Vyhladovělá a zanedbaná Nathalie mu vypráví o zlověstných pronásledovatelích, kvůli nimž uprchla z Paříže, a o tom, že v sebeobraně zabila nějakého muže. Simon neznámé dívce nabídne pomoc. Brzy však zjistí, že se tím ocitl v situaci podobné tíživému snu.