Gamblerova žena - Scherhauferová, Ružena, 1950- (Brána, 2018)
Braňo Dufek, dispečer městského dopravního podniku, se dostává do herny v bratislavské Redutě a postupně se z něj stává patologický hráč. Hanka až po roce zjišťuje, že její muž je gambler. Toto strašlivé poznání ji zaskočí i vystraší. Ačkoli si v počátcích rodinné tragedie vůbec neuvědomuje, jak těžké období ji čeká, je rozhodnutá bojovat s manželovou závislostí a pomoci mu. Vášeň pro hazard si potichu vybírá krutou daň na rodině i blízkých. Začíná nerovný boj manželů a Hanka zažívá nejen trápení a bolest, ale i domácí násilí. Navíc se začínají hlásit známí i neznámí, od nichž si Braňo půjčil peníze.