Dva druhy pravdy - Connelly, Michael, 1956- (Domino, 2018)
Harry Bosch chtěl před třemi lety odejít od policie jednou provždy, ale teď se rozhodl své rozhodnutí mírně přehodnotit. Pracuje jako dobrovolník pro policejní oddělení San Fernando, kde přezkoumává staré nevyřešené případy. Od stohů zaprášených dokumentů ho vytáhne až vražda místního lékárníka. Společně se třemi kolegy ze stanice následně Bosch rozplétá nitky obrovského byznysu, ve kterém stovky receptů na léky končí v rukách drogových bossů a následně u překupníků na ulici. Ve stejném čase se policie v Los Angeles rozhodne znovu prošetřit případ vraha, kterého před třiceti lety poslal Bosch za mříže. Uvězněný muž prohlašuje, že na něho tenkrát Bosch ušil boudu a že má k doložení této skutečnosti důkazy. Takovéto tvrzení je černou skvrnou na pověsti každého policajta, i když bývalého, a tak se Harry rázně pouští do boje za očištění svého jména. Z LAPD však neodešel v dobrém, takže pomoc od bývalých kolegů může stěží čekat. Bude se muset postarat sám, jako už tolikrát předtím. Tyto dva zdánlivě nesouvisející případy se velmi rychlé propletou jako klubka ostnatého drátu. A Bosch dochází k poznání, že existují dva druhy pravdy: jedna člověka osvobozuje, zatímco druhá ho uvězňuje v temnotě.