Druhý život Nicka Masona - Hamilton, Steve, 1961- (Knižní klub, 2018)
Nick Mason byl odsouzen na dvacet pět let ve vězení s nejvyšší ostrahou za zpackanou loupež, při které zemřel člověk. Nick, jehož vychovaly ulice Chicaga, sice rozhodně není žádný svatoušek, ale do téhle šlamastyky se namočit nechtěl. Jenže se rozhodl neprásknout kamarády. Jednoho dne však dostane od vlivného mafiánského bosse Colea, toho času obývajícího stejné nápravnézařízení, nabídku, která se neodmítá. Může být propuštěn bez záznamu v trestním rejstříku, jako by to celé byl jen justiční omyl, a žít v luxusu, o němž se mu ani nesnilo, musí však být kdykoli připraven splnit jakýkoli úkol. A Nick dobře ví, že má jen dvě možnosti - buď nabídku přijme, nebo zůstane v podstatě do konce života trčet ve vězení a ještě k tomu ohrozí svoji bývalou manželku a jejich dceru. Hned prvním rozkazem je zabít jistého muže v motelu. Policajta ...