Pouť oběšenců - Hrdlička, Pavel, 1942- (Knižní klub, 2018)
Oblíbený autor uzavírá svou volnou sérii historických příběhů s detektivní zápletkou románem, jehož hlavním hrdinou je opět Václav od Černého koně. Tentokrát řeší velmi zapeklitý případ, neboť u vchodů staropražských domů se znenadání začínají objevovat nebožtíci, které někdo sňal ze Šibeničního vrchu. U kostela svatého Jindřicha se vraždí a podezřelý je i biřic Vohnout. Ale hlavně: Odváží se podrychtář obžalovat všemocného podkomořího Zikmunda Hulera, králova oblíbence, který si nechává říkat Zikmund z Orlíka?