Krvavý úplněk - Engberg, Katrine, 1975- (Thriller (Motto), 2018)
V Kodani zavládla tuhá zima. Vyšetřovatel Jeppe Korner se právě vrátil z dovolené, jenže dobrá nálada mu dlouho nevydrží – ve sněhové závěji v Orstedsparken je nalezen mrtvý muž a Jeppe dostane případ na starost společně s kolegyní Anette Wernerovou. Policie mrtvého nejprve považuje za umrzlého bezdomovce, ale brzy se ukáže, že jde o známou osobnost zavražděnou brutálním způsobem. Oběť se navíc velmi dobře znala s Jeppeho nejlepším přítelem Johannesem, který najednou jako by se do země propadl… Skrývá svou vinu, nebo mu snad hrozí nebezpečí? Esther de Laurenti, čiperná důchodkyně a Jeppeho stará známá, moc dobře ví, že věci nebývají takové, jaké se zdají. Nezahálí a rozhodne se spustit vlastní vyšetřování, zatímco Jeppe je zatahován stále hlouběji do spletité sítě lží.