Projekt nighthawk : román z archivů NUMA - Cussler, Clive, 1931- (CPress, 2018)
Supermoderní stroj, záhadná hmota, NSA, Rusové, Číňané - Mistr Cussler opět pracuje s těmi nejlepšími ingrediencemi! Nighthawk, supermoderní hybrid letadla a raketoplánu, zmizí z obrazovek radarů nad jižním Pacifikem. Kurt Austin a Joe Zavala se zapojují do horečného pátrání, a musí pracovat zatraceně rychle – po nalezení trosek letounu velmi touží Rusko i Čína. Jen pár zasvěcených však ví o daleko větším nebezpečí, které se nachází na palubě zříceného stroje X-37. Je to exotická hmota, získaná z kosmického prostoru, která při zahřátí odstartuje katastrofu celoplanetárního významu. Závod s časem právě začíná...