Ledovec : dobrodružství Dirka Pitta - Cussler, Clive, 1931- (CPress, 2018)
Luxusní jachta s předními světovými vědci na palubě nedopluje na místo určení. Vláda ve Washingtonu marně čeká na objev nedozírné hodnoty, který jí měl být svěřen. Objev je však nebezpečný a ve zločinných rukou může přivést svět k destabilizaci a zkáze. Dirt Pitt, agent vládní organizace NUMA, však ví, že na tomto světě se neděje nic bez příčiny. A nález vraku jachty mu potvrdí vzrůstající podezření. Dokumentace vědeckého objevu na palubě chybí, vrak je do základů vypálený a cestující uhořeli. Zvláštní situace s ohledem na to, kde byla loď nalezena: v Severním ledovém oceánu zalitá do tísícitunového ledovce tak, aby ji pokud možno nikdy nikdo neobjevil.