Cigaretka na dva tahy - Dán, Dominik, 1955- (Slovart, 2018)
Uběhl přesně rok od vraždy Tibora Hakla - jedné z klíčových postav podsvětí. V tomto případě sehrály důležitou roli Krauzovy kontakty s podsvětím. Občas se i detektivovi z oddělení vražd hodí podaření kamarádi z dětsví. Naštěstí Tiborovu mrtvolu nikdo neobjevil, oficiálně se nevyšetřovalo, nikdo nepátral po souvislostech. Jedině Burger tušil, že mu jeho žák přerostl přes hlavu - když ne profesionálně, tak v riskování určitě. Ale v polovině devadesátých let se aktivizhovalo nejen podsvětí, jeho metody se pokusili napodobit i jiní. V brutalitě vraždění amatéři za podsvětím nijak nezaostávali. Na jaře 1995 se detektivům z oddělní vražd ostal na stůl případ řidiče dodávky - mladíka zastřelili a upálili v autě. Hrozná smrt, děsivé zohavení mrtvoly, závažný kriminální čin. Ale Krauze a Chosého netrápilo jen pátrání, i tentokrát přišel problém ruku v ruce s ještě větším ...