Bratrstvo. Kniha sedmá, - Flanagan, John, 1944- (Fantasy (Egmont), 2018)
Stig se v Hallasholmu účastní každoroční soutěže o nejlepšího bojovníka Skandie. V noci ho však překvapí nečekaný návštěvník a přinese žádost o pomoc, kterou by Volavky měly raději odmítnout. Na druhé straně moře, v jižním městském státě Byzantos řádí piráti, kteří unesli syna císařovny Justiny. Volavky vyklouznou z Hallasholmu pod rouškou tmy a plaví se zachránit chlapce z rukou únosců. Míří na jih k ostrovu Santorillos, kde se nachází nedobytná pevnost obklopená kalderou, kterou vytvořil kráter sopky. V tomto výbušném sedmém příběhu dobrodružné série Bratrstvo Volavky bojují proti pirátům na rozbouřeném moři a mají v rukou osud celého císařství