Rozvrácená země - Schwab, Victoria, 1987- (Spirit animals. Soumrak strážců, 2017)
Druhý díl oblíbené fantasy série Spirit Animals - Soumrak strážců. V hlubinách Erdasu se probudilo zkažené a prastaré zlo. Má obrovskou moc a pouhým střípkem své síly může zničit mnohé. V ohrožení jsou dokonce i posvátná pouta mezi lidmi a zvířaty, která udržují Erdas v rovnováze. Conor, Abeke, Mej-lin a Rolan se společně se svými spirituálními zvířaty vydávají na zoufalou cestu. Zavede je hluboko pod povrch země a budou ji provázet veliké ztráty. V boji proti temnotě přijdou o své přátele a spojence, ale pokud budou chtít zlo porazit, nezbývá jim než vytrvat. Kdyby tušili, že nepřítel má před nimi náskok a nepozorovaně je obklíčil…