To se dělá, Sedmikrásko? - Casters, Pauline, 1947- (Poznáváme svět (Junior), 2015)
Sedmikráska je veselé a bezstarostné telátko, ale ještě neví, že k přírodě kolem se musíme chovat ohleduplně. Šlape po květinách na louce, po zeleninových záhoncích a neuvědomuje si, kolik péče rostliny potřebují. Nechává puštěnou vodu a vůbec netuší, že vodou se musí šetřit. Dokonce neví, že odpadky se musí před vyhozením roztřídit. Koza Líza, kamarádka Sedmikrásky, se rozhodne ji naučit, jak chránit přírodu. A ví, že kravička si nejlíp všechno zapamatuje, když ji to učení bude bavit. Díky těmto malým příběhům z edice Poznáváme svět se děti naučí respektovat přírodu a být k ní ohleduplnější. Kniha je určena nejmenším čtenářům, které se teprve učí číst.