Dědicové země - Falcones, Ildefonso, 1959- (Argo, 2018)
Hlavním hrdinou knihy je Hugo, malý chlapec, jehož si pod svou ochranu vzal Arnau Estanyol a získal pro něj práci v královských loděnicích. Hugo tu nosí železnou kouli zotročenému janovskému staviteli a sní o tom, že se sám v dospělosti stane mistrem. Na trůn však nastoupí nový král, Arnau je popraven a Hugo o svou práci přijde. Osud jej pak zavede mezi barcelonské židy a setkání s židovským vinařem Mahirem mu navždy změní život. Autor na pozadí Hugových životních peripetií vykreslil plastický obraz Barcelony na přelomu 14. a 15. století, jenž nám umožňuje nahlédnout do života všech myslitelných vrstev tehdejší společnosti. Nakladatelská anotace. Kráceno.