Za plotem - Cimický, Jan, 1948- (Šulc - Švarc, 2017)
Druhá mozaika příběhů z psychiatrie navazuje na Pavilon na Zlatém návrší. Většinou se odehrávají za plotem léčebny v normálním životě, do kterého patří bohužel i zločin a kriminalita. Neobvyklé kriminální případy svého přítele Hladíka řeší psychiatr Petr Dvořák většinou tehdy, kdy už si policisté nevědí rady a pátrají v bludném kruhu. Psychiatr mění úhel pohledu na zločin a jeho okolnosti a to mu pomáhá přijít se správným řešením. Doktor Dvořák si pokaždé s povzdechem uvědomí, že je to vlastně jednodušší než odhalovat příčiny některých duševních chorob, které jsou opravdu záhadné.