Lord John a Bratrstvo čepele - Gabaldon, Diana, 1952- (Knihy Omega, 2018)
Diana Gabaldon, autorka úspěšné série Cizinka, vrací do hry jednu z nejzajímavějších postav: Lorda Johna Greye. Gabaldon splétá dohromady soukromý a veřejný život – zdrcující rodinné tajemství, milostný vztah s potenciálně katastrofálními následky a válku dvou světů. Je to už sedmnáct let, co byl lordův otec, vévoda Pardloe, nalezen mrtvý s pistolí v ruce – obviňován, že jako jakobitský agent navždy pošpinil čest celé rodiny. Nespoutaní duchové minulosti se vrací na scénu. Bratr Lorda Johna dostal chybějící stránku z deníku svého zesnulého otce a John je přesvědčen, že se někdo rodině Greyových vysmívá. A tak se obrátí na jediného muže, kterému může důvěřovat: skotského Jakobita Jamese Frasera. Ale je válka a osobní záležitosti musí jít stranou. Navíc Fraserovo vlastní tajemství zkomplikuje život lorda Johna. James Fraser nakonec získá chybějící kousek skládačky a lord John se musí rozhodnout, zda čest jeho rodiny stojí za riskování vlastního života.