Trůn Caesarů. - Sidebottom, Harry (BB/art, 2018)
Impériem zmítá chaos. Oba Gordianové, otec i syn, jsou po smrti a tyran Maximinus se nehodlá vzdát trůnu. Senátoři v Římě se postavili na stranu vzbouřenců a nyní musí rychle jednat, aby od sebe odvrátili Maximinovu pomstu. Zvolí si ze svého středu dva ctihodné muže a nabídnou jim císařský purpur. V ulicích města vypukne násilí a noví imperátoři se zoufale snaží obnovit pořádek, neboť situace je více než kritická. Pohraničí říše ohrožují krvavé nájezdy Gótů a výpady Peršanů, v severní Itálii chystá svá vojska Maximinus k obléhání Aquileie. Obranu města proti obrovské přesile řídí starý přítel Gordianů Menophilus. Jedno z největších obléhání v dějinách země se stane místem rozhodujícího boje a rozhodne o dalším osudu říše.