Vlaštovka, kočka, růže, smrt - Nesser, Hakan, 1950- (Severská krimi (MOBA), 2018)
Devátý díl z autorovy série o policistech z fiktivního města Maardamu. Když Egon Traut nalezne uškrcené tělo své švagrové v jejím vlastní bytě, pátrání po pachateli se ujímá maardamská kriminálka. Ta brzo zjistí, že vrah je nejen důkladný, ale především nemá pravděpodobně na svědomí pouze jednu oběť. Zároveň i bývalý komisař Van Veeteren opouští zdi svého antikvariátu, aby se vydal po vrahových stopách.