Princ od Topolů - Platt, Chris, 1959- (Penny girl, 2012)
Třináctiletá Katie Durhamová zabrání majiteli stáje, do které chodí pomáhat, aby nechal utratit novorozené hříbě Prince jen proto, že má křivé nohy. Sama Katie má totiž jednu nohu skoro o tři centimetry kratší než druhou, a tak s hříbátkem cítí okamžitou spřízněnost. Katii se podaří koníčka před smrtí zachránit, ale čekají ji mnohem těžší úkoly. Nožky hříběte je třeba rovnat a posilovat hodinami a hodinami trpělivého tréninku. Katie dobře ví, že to nebude procházka růžovým sadem, ale je pevně odhodlaná pomoct nezlomnému hříbátku vyrůst v šampiona mezi plnokrevníky, kterým se narodilo...