Noční hvězda - Platt, Chris, 1959- (Penny girl, 2012)
Třináctiletá Jordana Morrisová má ráda chladnokrevníky, ty laskavé obry, jak jim milovníci koní říkají. Nejraději má klidné a spolehlivé peršeronské koně a doufá, že jí mamka jednoho dne dovolí si takového koně pořídit. Jenomže na malé farmě na severu Spojených států, kde Jordana s mamkou bydlí, nemají ani slepice, ani psy nebo kočky a koupě koně se zdá být nedostižným snem. Na jedné dražbě zvířat se ale na Jordanu usměje štěstí: za pomoci menonitského kamaráda Jákoba Yorka se jí podaří koupit tažného koně, kterému hrozí prodej na jatka. Jordana se tak stává šťastnou majitelkou obrovské klisny jménem Noční hvězda. Jenomže její radost nemá dlouhého trvání. Noční hvězda, vítězka mnoha závodů, je chromá a po letech špatné péče na svět zanevřela. Ve vzteku na bývalé majitele Noční hvězdy Jordana prohlásí, že kobylka na konci léta vyhraje závody v tahu klád. Dokáže ale opravdu vrátit Noční hvězdě zdraví i chuť do života?