Veselé trampoty Jasona a Eda - Cutler, Jane (Sedmikrásky, 2000)
Pětici prima příběhů plných překvapení najdete v této knížce o prvňákovi Edovi a čtvrťákovi Jasonovi. Jsou to bráškové jak má být: popichují se a škorpí, ale v průšvizích stojí při sobě, aby z nich se ctí vyvázli, a když po něčem moc touží, také toho tajným spojenectvím dosáhnou. Všechny jejich historky se odehrají od začátku do konce jednoho školního roku.