Až mě budeš chtít zabít, mon amour - Macner, Darko, 1954- (Beletris, 2017)
Svět pařížské módy! Jaké cesty do něj vedou? Jak složité, či prosté mohou být pro mladou Češku, svým způsobem emigrantku, odhodlanou proniknout do podmanivého světa velké módy? V tomto prostředí je nutné uspět, protože uspět znamená v jistém smyslu vůbec žít. A žít také znamená hledat své osobní štěstí, věřit ve svou cestu – nutnost pro toho, kdo byl zbaven práva k návratu. Znamená také věřit v setkání. Jak ale poznat, která ruka se k člověku vztahuje, aby ho pozvedla, a která proto, aby mu vzala i to poslední…