Dvě sestry - Seierstad, Åsne, 1970- (Prokletí reportéři (Absynt), 2018)
Dokumentární román, založený na svědectvích a výpovědích účastníků, ukazuje postupnou radikalizaci dvou somálských dívek, které se rozhodly opustit svůj norský domov a přidat se k Islámskému státu. Norská reportérka a spisovatelka Asne Seierstad se snaží upozornit na problematiku radikalizace mladých potomků muslimských přistěhovalců žijících v Evropě. Svoji dokumentárně-reportážní knihu věnuje dvojici mladých dívek z Osla - devatenáctileté Ayan a šestnáctileté Leile, sestrám somálského původu, jež se rozhodly zasvětit svůj život ISIS a odjely do Sýrie. Jejich norsko-somálská rodina se musela vyrovnat nejen se ztrátou dcer, ale také se svým postavením v norské společnosti. Kniha popisuje pocity rodiny, snahu otce o záchranu obou dcer, dramatické události mezi přívrženci IS i postoje blízkého okolí rodiny.