Tajemný svět strašidel - Pecha, Jiří (Beránek knihy, 2016)
V knížce Tajemný svět strašidel jsou základní strašidla, která nás obklopují na hradech, zámcích, jeskyních atd. namátkou Černá paní, Hejkal, Šotek a spoustu dalších. Každé strašidlo má popis, výskyt, pracovní dobu, charakteristiku a poutavou formou jak pro děti tak i pro dospělé příběh, který se prý skutečně stal. Příběhy jsou ilustrované Jiřím Winterem Nepraktou, což podtrhuje tajemnost a vlídnost strašidel.