Kosmopohádky - Mikulka, Alois, 1933- (Albatros, 2014)
Volně spojená pohádková vyprávění o příhodách dvou kosmonautů ve vesmíru jsou určena předškolním dětem, případně začínajícím čtenářům. Autor uplatňuje především laskavý humor a veselé obrázky.