Pocahontas - Kadlec, Stanislav, 1964- (Dětský knižní klub, 2008)
Před čtyřmi sty lety dorazí ke břehům Ameriky loď s anglickou vlajkou. Na palubě veze dobrodruhy, kteří touží dobýt na indiánském území zlato. Odvážný mladý kapitán John Smith se při průzkumu nové země seznámí s dcerou náčelníka, krásnou Indiánkou Pocahontas...