Hymna zármutku - Koryta, Michael, 1982- (Knižní klub, 2011)
Ze začátku šlo jen o peníze, pak už to ale bylo osobní… To říká Ed Gradduk soukromému vyšetřovateli Lincolnovi Perrymu, když se po letech opět sejdou. Kdysi byli nejlepšími přáteli, teď je Gradduk na útěku, protože mu hrozí zatčení a obvinění ze žhářství a vraždy. Když se Perrymu podaří Gradduka najít, dostane z něj jen opilecké vzpomínání a popletené bláboly. Vzápětí je Gradduk zabit při násilném střetu s policií a Perry ví, že nebude mít klid, dokud nezjistí, co jeho někdejšího kamaráda zničilo. Brzy však začne být jemu i jeho společníku Joe Pritchardovi jasné, že si kdosi přeje, aby tajemství, k jejichž odhalení se Gradduk přiblížil, zůstala zachována, ať to stojí, co to stojí… Další kriminální příběh ve stylu „drsné školy“ z pera nadějného amerického autora Michaela Koryty.