Vynálezce Alva - Smolíková, Klára, 1974- (Edice České televize, 2016)
Je libo raketobrusle, přenášedlo, létající samočistící maxibubliny nebo robota, který za vás uklidí zahradu? Alva si ví rady se vším. S tímto vynálezcem se rozhodně nudit nebudete! Vynálezce Alva je brýlatý kluk – rozcuchaný neposedný zrzek, toužící po technických vymoženostech třetího tisíciletí. Jméno Alva „zdědil“ po svém slavném předchůdci T. A. Edisonovi. Jako každý génius je nadán nezměrnou fantazií a tvořivostí, které ve spojení s jeho nepraktičností a zmatkářstvím vedou k nečekaným zápletkám a ještě nečekanějším rozuzlením. S dvojicí sourozenců Filipem a Denisou tvoří nerozlučnou partu kamarádů, která zažívá neuvěřitelná dobrodružství ve škole i mimo ni. Náš příběh začíná první školní den… Bohatě ilustrované vtipné příběhy podle televizního večerníčku, pro malé i velké.