Nejlepší světová street food : kde je najdete a jak se připravují - Motyčková, Hana, 1948- (Lonely Planet, 2015)
Cestujete rádi? Patří k vaší vášni na cestách ochutnávat místní speciality? Zajímá vás, na čem a kde konkrétně si můžete pochutnat a jakou má dané jídlo historii? Tato knížka, která volně navazuje na řadu kulinářských knih od Lonely Planet, vás s takovými místy seznámí. Provede vás po pouličních stáncích celého světa a pokusí se vám představit nejlepší jídla, která se v nich dají ochutnat – ať už jde o místní speciality, nebo všeobecně známá a oblíbená jídla. Smažené chobotnice, izraelský felafel, thajský phat, indické masala chai, mexické taco, čínské jarní závitky, brazilské acarajé, ruské bliny, americké hot dogy a mnoho dalšího připravují a také konzumují na ulici na několika čtverečních metrech tam, kde je skutečná duše místní kuchyně – někde mezi vozy taco, nudlovými stánky či košíky bylin… A pokud vám čas nedovolí jídla ochutnat? Přeneste si je s touto knížkou z ulic k sobě domů! Najdete v ní sto kompletních autentických receptů, podle kterých si je zvládnete po návratu připravit i doma, ve své kuchyni. Jednoduché a srozumitelné pokyny, soupis exotických ingrediencí a jejich dostupných alternativ, každé jídlo na barevné fotografii, to vše vám v tom pomůže. Objevte tedy tajemství receptů, které překonaly staletí.