Zrozená z ohně - Roberts, Nora, 1950- (Columbus, 1997)
Umělecká sklářka, zcela pohlcená svou profesí, se po smrti milovaného otce pomalu dostává do povědomí veřejnosti jako talentovaný tvůrce. Galerista, kterého okouzlila její originální tvorba, brzy po osobním setkání podlehne její kráse i neústupné soběstačnosti. Hrdinka pak v jeho náruči pozvolna zapomíná na rány, které provázely její mládí.