Gump & Comp. - Groom, Winston, 1944- (XYZ, 2008)
Forrest Gump se vrací. Je trochu starší a svým zvláštním způsobem i moudřejší. Ale pořád je to Forrest Gump, který nás s peprným vtipem a palčivou moudrostí provází kaleidoskopickým sledem hlavních událostí naší doby. Forrestova firma Gump Shrimp Co. zkrachuje, hrdina se octne na mizině a zemetá v jednom striptýzovém podniku v New Orleansu. Ale jak už je v jeho rušném životě zvykem, změna na sebe nenechá dlouho čekat, a když se tedy naskytne příležitost stát se zase fotbalovým hráčem, Forrest přijde ke slávě a penězům. Jenomže Forrestova nevšední, hluboce dojímavá a vrcholně komická odysea teprve začíná: čeká ho chování prasat, ale tenhle podnik doslova vybouchne, chce dát světu novou kolu, a pokus taky vyšumí, s plukovníkem Oliverem Northem se namočí do aféry Írán-kontras... a naskytne se mu ještě mnoho dalších příležitostí dodat historii nádech velkolepé komedie.