Moje peníze - Bailey, Gerry (Edika, 2013)
Kniha, která je rozdělena do šesti částí, seznamuje mladé čtenáře sice zábavnou, ale ne na odbornosti ubírající formou s problematikou peněz a vším, co s nimi v reálném životě souvisí. Čtenář se tak dozví nejen o historii peněz a jejich úloze v současných ekonomikách, ale také zde najde návody a doporučení, jak s penězi hospodařit. Text určitě přispívá ke zvýšení finanční gramotnosti nastupující mladé generace a jeho užitek spatřuji ve vytváření správného postoje k penězům: na straně jedné k jejich nepřeceňování a démonizaci, ale nezlehčování jejich potřebnosti na straně druhé. Jako pozitivum překladu knihy rovněž oceňuji, že – tam, kde to bylo možné – je text upraven na reálie České republiky.“ Jan Široký, profesor financí, Ekonomická fakulta VŠB-TU Ostrava