Via Mala - Knittel, John, 1891-1970 (Svět (Naše vojsko), 1993)
Baladicky pochmurný román s kriminální zápletkou. Via Mala, známá švýcarská silnice vedoucí přes divoký průsmyk, symbolizuje v autorově podání cestu zla, kterou se daly Martha Lauretzová a její děti, když násilně sprovodily ze světa svého manžela a otce.