Světla zimní noci - Jenoff, Pam (Motto, 2018)
Nou vyhnali z domova a přinutili ji vzdát se svého dítěte, protože otěhotněla s německým vojákem. Žije a pracuje na malé železniční zastávce, kde jednoho dne zastaví vagon plný židovských nemluvňat směřující do koncentračního tábora. V okamžiku, který převrátí celý její život naruby, Noa bez rozmyšlení popadne jedno z dětí a uteče s ním do zasněžené noci. Útočiště nalézá u kočovného cirkusu, kde se musí naučit nebezpečnou akrobacii na visuté hrazdě, aby skryla svou pravou identitu. I přes počáteční neshody se spřátelí s akrobatkou Astrid. Když ale pravda vypluje na povrch, musí se obě rozhodnout, zda je jejich výjimečné přátelství dokáže spasit, nebo jestli tajemství, která ukrývají, vše zničí.