Temný karneval - Bradbury, Ray, 1920-2012 (Plus, 2018)
Sbírka povídek z let 1943-1947 představuje Bradburyho jako autora "weird fiction", žánru, který využívá prvky hororu a nadpřirozena. Temný karneval představuje autorovu ranou tvorbu - povídky původně publikované v časopisech v roce 1947 vyšly jako Bradburyho knižní prvotina. Jeho strašidelné příběhy mají kouzlo amerického Haloweenu, něco z dětského pohledu na svět - a dětské chuti se bát - a většina má moc působit mrazení v zádech při pohledu na věci tak obyčejné, jako je rodinná sešlost, nemluvně, akvadukt, jezero nebo vítr. Povídky souborně vycházejí v češtině poprvé, v revidovaných či nových překladech. Každá je navíc doplněna úvodem, v němž autor vysvětluje okolnosti jejího vzniku a zdroj inspirace.