Žiješ jenom dvakrát - Dán, Dominik, 1955- (Slovart, 2018)
Již třináctá kniha ze série Naše Město s vyšetřovateli Krauzem a Fischerem. Populární slovenský autor má pětadvacetiletou praxi jako vyšetřovatel a při psaní se inspiruje skutečnými případy. Tentokrát jde o případ nadmíru bestiální. Děj nepřímo navazuje na knihu Cela číslo 17, v níž byl za vraždu manželky odsouzen profesor Puiskailer. Jeho nevina byla konečně prokázána a muž může být po několika letech věznění propuštěn. V den jeho propuštění ale dojde k dalšímu zločinu. Zmizí žena, která pracovala jako bachařka ve vězení, kde si Puiskailer odpykával trest. Nejde přitom o první únos mladé ženy v okolí. Rozjíždí se rozsáhlé vyšetřování, které ještě ztěžuje manžel zmizelé ženy, bývalý policista, který svou ženu sadisticky týral. Snad aby unikl odhalení, snaží se svést vyšetřování na falešnou stopu. Místy až hororové čtení ukazuje, kam až je schopná zajít lidská chamtivost a bestialita.