Divoká země - Lorentz, Iny (Knižní klub, 2018)
Po válce za nezávislost Texasu roku 1836 se Walther Fichtner stal v Texasu vlivným mužem. Když jeho druhá žena, indická Nizhoni, porodí jejich dceru, štěstí nestojí nic v cestě. Brzy se však objevují stíny, nástupce prezidenta Sam Houstona chce vyhnat komikanty z jejich loveckých oblastí a ve velkém měřítku spekuluje o zemi indiánů. Whalerův smrtelný nepřítel se na tom podílí a začne proti němu boj útokem na jeho ranči. Ačkoli útok může být odražen, Walther a jeho malá rodina se musí obávat o svůj život.