Hvězda nad arabským peklem - Wurm, Monika, 1983- (Brána, 2018)
Román pro ženy odehrávající se v Saúdské Arábii, kde se hrdinka nečekaně dostane do vězení. Fatima se sice narodila ve Francii, ale do afghánské rodiny, která ji chce v sedmnácti provdat za jejího bratrance. Když dívka odmítne, její bratři se ji pokusí kvůli urážce cti zabít, ale dívka jako zázrakem přežije. Pod jinou identitou a s novým jménem Fabiene začíná v Paříži nový život, konvertuje ke křesťanství a později žije ve spokojeném manželství. Štěstí se od ní odvrací ve chvíli, kdy odjíždí s manželem pracovně do Saúdské Arábie, kde je zatčena a dostává se do ženské věznice. Zde zažívá nelidské podmínky, hlad a nesnesitelné horko. Kromě toho odhaluje také tajemství, s nímž se Fabiene pokouší bojovat a vzdorovat mu.