Vaříme podle Herbáře - Winterová, Kateřina, 1976- (Edice České televize, 2014)
Pátý díl knihy Vaříme podle Herbáře symbolicky uzavírá sérii kulinářských bestsellerů z českých bylin. Kateřina Winterová v ní s Lindou Rybovou představuje další lahůdky z pořadu Herbář, které objevila v archivech a získala od pamětníků nebo zajímavých blogerek i které vymyslela sama při zpracovávání úrody. Vyzkoušela starodávné recepty založené na sklizni z pole či zahrady, na pokrmy masopustní a velikonoční dobroty, na obřadní chleby a vánoční cukroví, ale také na bezlepkové pečivo a různé druhy chleba, připravila kořenicí směsi, zavařovala, nakládala a sušila dary přírody nasbírané i vypěstované. Kniha by nebyla úplná bez bylinných zavařenin, sirupů, tinktur, ovocných vín a likérů. Kromě vaření s bylinami nahlédneme také do biozahradničení a dozvíme se, proč si vybírat původní české odrůdy. Samozřejmě nechybí herbář s dalšími více než 30 bylinami a plodinami. Všichni, kteří vaří podle Herbáře, jistě ocení rejstříky pokrmů ze čtyř předchozích knih.